Versenyzők oktatása

Csoportos és egyéni oktatásunk során sokszor találkozunk olyan érdeklődő gyerekekkel, akik igénylik, hogy mélyebben, magasabb szinten ismerkedjenek meg a sakkjáték szépségével. A szülőkkel megbeszélve lehetőség van kiemelten foglalkozni ezekkel a gyerekekkel, hogy gyorsabb fejlődést biztosítsunk számukra. Két lehetőséget tudunk felajánlani a tehetségek fejlesztésére, melyek egyidejűleg is alkalmazhatóak:

 

  • Magánoktatás:

A tanuló személyiségének, játékstílusának megfelelően egyéni edzéstervet állítunk össze, amely stabil alapot biztosít az erősségek továbbfejlesztéséhez, valamint a hibák kiküszöbölésére.

 

  • Versenyző csoportok:

Kiscsoportos edzéseket tartunk, ahová a rutinosabb, versenyeket megjárt játékosokat várjuk illetve azokat a gyerekeket, akik szeretnének belekóstolni a versenyzés világába. Sok készségfejlesztő feladat mellett mesterjátszmák közös elemzésével ismerkedünk a legjobbak stratégiáival. Csoportos edzéseinken nem az egyénre szabott, hanem az általános fejlesztésre helyezzük a hangsúlyt.

 

A meglévő játékerőnek megfelelően az egyéni és csoportos foglalkozásainkon is nagyon sok területen fejlesztjük a gyerekeket. Ilyenek például:

  • a változatszámítás,
  • a stratégia és taktika,
  • a sakkelvek,
  • a végjáték elmélete,
  • az állásértékelés módszerei,
  • a megnyitások stb.

 

Ezek az ambiciózus fiatalok gyorsan belekóstolhatnak a sakkversenyek légkörébe, akár már óvodás korban is szép sikereket érhetnek el. A versenyzési lehetőségekről folyamatosan tájékoztatjuk a szülőket, sőt, lehetőséget biztosítunk az ifjúsági csapatbajnokságban történő részvételre. Több éve indítunk csapatokat a Budapesti Ifjúsági Sakk Csapatbajnokságban. Több sakkpalánta fellelhető a Magyar Nemzeti Bajnokság valamelyik osztályában, ahol felnőtt játékosok ellen is bizonyíthat, értékszámot szerezhet. Az értékszám, más néven Élő-pont a matematikai mérőszáma egy sakkozó játékerejének. Tanítványaink közül sokan feliratkoztak már a nemzetközi értékszám-listára, 1000 és 2000 ÉLŐ pont között minden szinten vannak tanítványaink. Meglévő tananyagunkat folyamatosan javítjuk, fejlesztjük, mely segítségével akár első osztályú sakkozó szintig (kb. 2000 Élő-pont) tudjuk diákjainkat felhozni. Kapcsolatban állunk több nemzetközi mesterrel, neves sakkedzővel, akik munkájukkal segítenek minket. Egy bizonyos szint után őket is bevonjuk tanítványaink oktatásába, legkésőbb a 2000-es játékerőnél pedig tovább is adjuk őket, így a legmagasabb szintre is elérhetnek tanítványaink.