Sakkoktatók

A sakk megszerettetésének, majd később a haladó és versenyző gyerekek tovább fejlesztésének letéteményese többek között a jó sakkoktató. Egy sakkedzőnek nem elég csak tudni a sakk alapjait, kell hogy legyen mellette pedagógiai érzéke, magas szintű empátiája valamint pozitív személyisége. Egy jó sakkoktatót nem feltétlenül csak a tanítványai versenyeredményei minősítik, hiszen hogyan is összehasonlítható ezzel az, ha gyermekünk megszereti a sakkot ami később egy az egész életét végigkísérő hobbi lesz? Sakktanárainknak fontosabb egy győztes kupánál az az őszinte mosoly, amellyel a gyerekek egy jó hangulatban megtartott óráról távoznak.

A Sakkpalántánál fokozottan figyelünk arra, hogy oktatóink minél szélesebb tudás birtokába kerüljenek nemcsak a sakk, hanem a pszichológia és a pedagógia területén is, képezve őket személyesen és különböző tanfolyamok segítségével.

 

Sakkoktatóink:

 

          Zabó Katalin
Zabó Katalin

Öt-hat éves lehettem, mikor anyukám és a nagypapám egy fura fekete-fehér pepita tábla mellett ülve időnként egy-egy figurát arrébb tettek. Figyeltem őket, majd megütötte a fülemet nagypapám mondata: “A vezért nem szabad feláldozni!” Anyukám mégis megtette…végül ő nyert. Hogy is van ez?

Sok-sok érdekes játék útján szeretném megtanítani a gyerekeket sakkozni, bevezetni őket ebbe az érdekes, izgalmas világba. Fontosnak tartom, hogy jó kedélyű foglalkozásokon sok-sok sikerélményt szerezzenek a gyerekek, ezáltal építve jellemüket. Jó látni, hogy az izgága gyerkőc, aki öt percet nem tudott nyugton ülni év elején, év végére egy teljes sakkpartit lejátszik, mint akit odaragasztottak a tábla mellé. Nagycsoportosoknak kifejezetten ajánlom -iskola előkészítőként- a sakkot!

E-mail: zabo.katalin@sakkpalanta.hu
Telefon: +36 30 972 3082

         

          Bognár Anna
Bognár Anna

Sok-sok évvel ezelőtt csöppentem bele a sakkot tanító pedagógusok világába, a sakk iránti szenvedélyem viszont sokkal korábbra nyúlik vissza. Mi fogott meg benne? A változatossága, az igazságossága és hogy az összes fejlesztő hatása mellett mégiscsak egy játék, amit a legkisebbektől kezdve a legidősebbekig mindenki játszhat. Élvezem, hogy óráimon a gyerekek újabb és újabb kihívások elé állítanak, miközben egy bensőséges, baráti légkörben ismerkedünk meg Ugri, Futi és társai élményekkel teli mindennapjaival.

 

 

E-mail: bognar.anna@sakkpalanta.hu
Telefon: +36 70 543 9076

 

        Péczeli Zoltán
Péczeli Zoltán

A nevem Péczeli Zoltán, és már több, mint tíz éve tanítom sakkozni az ifjúságot. Óráimon a gyerekek vidám hangulatban ismerkednek meg 64 mező ország lakóival. Örömmel járnak foglalkozásaimra, hisz érdekes történeteket hallanak, sikereket érnek el, miközben fejlődik jellemük és szellemük. Szeretném, ha az Ön gyereke is csatlakozna izgalmas kis csoportunkhoz, ahol a tanulás játék és szórakozás.

 

 

E-mail: peczeli.zoltan@sakkpalanta.hu
Telefon: +36 30 422 6536

 

           Gál Tamás
Gál Tamás

Hol is kezdődött? Mikor is indult? Halvány emlékeim vannak egy esős délutánról, mikor édesapám letett elém egy sakktáblát. Olyan nagynak tűnt, szinte elvesztem a sok bábu között, de mégis, valami megfogott benne…akkor még nem tudtam, hogy ez egy életre szóló kapcsolat kezdete. Azóta közel 20 év telt el, de még mindig elvarázsol ez a játék a maga szépségével. A sakk, mely több is, mint játék; egy személyiségformáló eszköz, ami olyan készségeket fejleszt ki a gyerekekben, melyekre a mindennapi élet során is nagy szükségük lesz. Ezek azon értékek, amiket szeretnék átadni játékos sakkóráimon, miközben elkalauzolom a gyerkőcöket 64 mező országának rejtélyes és kalandokkal teli világába.

 

E-mail: gal.tamas@sakkpalanta.hu
Telefon: +36 30 305 8583